Nieuws

Heb je ook een bijdrage voor deze site?
Stuur dan je bijdrag op naar info apestaart fcmeiden.nlStart BeNeLeague Print
vrijdag, 17 augustus 2012 19:58

MECHELEN - In Mechelen is afgelopen dinsdag 14 augustus de Women's BeNe League van start gegaan.
De league is een gecombineerde competitie van het vrouwenvoetbal van België en Nederland. 

Het eerste half jaar speelt iedere competitie onderlinge wedstrijden. In de tweede helft spelen de nummers 1 tot 4 en de nummers 5 tot en met 8 van ieder land tegen elkaar.

Manager Ingrid Vanherle geeft de reden: "België en Nederland zijn nog kleine landen als het over vrouwenvoetbal gaat, dus daarom bundelen we de krachten. Zo komen we er sterker uit en kunnen we wedijveren met de Europese top."

De bedoeling is dat de komende drie jaar het project wordt uitgebouwd.
 
Nieuws site Print
woensdag, 14 maart 2012 21:08

Al surfend over het web kom je soms leuke dingen tegen. Mischien kende je de site http://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl allang, maar wij zagen 'm vandaag pas.

Ben je geÔnteresseerd in het laatste nieuws rondom de verschillende competities en/of het nationale elftal, dan is een regelmatig bezoek aan bovengenoemde site zeker de moeite waard!

Weet je nog meer interessante sites, laat het ons dan weten, dan zullen we ze in elk geval bij de link-pagina zetten en wie weet er ook een nieuwsberichtje aan wijden.

 
Hoofddoekjes binnenkort weer toegestaan Print
zondag, 04 maart 2012 21:52

Moslimvrouwen mogen vanaf juli een hidjab dragen tijdens voetbalwedstrijden. De wereldbond FIFA heeft dit weekeinde tijdens een congres van de spelregelcommissie in het Engelse Surrey besloten het verbod op het dragen van de islamitische hoofddoek op te heffen. Het verbod was vanaf maart 2007 van kracht.
 'We willen alle vrouwen in de wereld de mogelijkheid bieden om te kunnen voetballen', zei secretaris-generaal JťrŰme Valcke van de FIFA. Het pleidooi om het hidjabverbod op te heffen, was afkomstig van de Verenigde Naties en kreeg steun van de Aziatische en Afrikaanse voetbalbond.

 
Daphne Koster afwezig Print
zaterdag, 03 maart 2012 22:38

 

Daphne Koster is niet aanwezig in Cyprus. De aanvoerdster met al meer dan 100 interlands op haar naam heeft  haar middenvoetsbeentje gebroken.
In de thuiswedstrijd tussen haar eigen team van sc Telstar en Fc Twente van 27 januari liep ze een blessure aan haar voet op. Drie weken trainen en een interland tegen Frankrijk verder was de pijn echter nog niet verdwenen. Op een rŲntgenfoto bleek dat haar middenvoetsbeentje gebroken was.
Afgelopen woensdag 29 februari werd in het Erasmus Ziekenhuis een schroef geplaatst in het botje. Dit moet ervoor zorgen dat het botje kan helen terwijl Daphne alweer kan gaan revalideren.
 
Cyprus Cup Print
zondag, 26 februari 2012 21:49

In verband met de deelname en het mee-organiseren van de Cyprus Cup zijn er momenteel geen eredivisiewedstrijden.

De Cyprus Cup wordt van 27 februari tot en met 7 maart 2012 gehouden op Cyprus. Er zijn twaalf deelnemende landen en Nederland is samen met Canada, ItaliŽ en Schotland ingedeeld in groep B .

De eerste groepswedstrijd voor Nederland staat gepland op dinsdag de 28ste om 13.30 tegen ItaliŽ. De laatste keer dat Nederland tegen ItaliŽ aantrad was op 1 maart 2010 en bleef het bij een gelijkspel (1-1). Omdat Nederland nog maar 1 maal van ItaliŽ heeft gewonnen, belooft het een spannende wedstrijd te worden.

Na ItaliŽ volgt op donderdag 1 maart om 13.30 uur de wedstrijd tegen Schotland. Normaal gesproken moet dat geen probleem zijn. Schotland staat 22ste op de wereldranglijst en Nederland 14e en op 1 gelijkspel na, heeft Nederland altijd van Schotland weten te winnen.

De laatste groepswedstrijd speelt Nederland op 4 maart om 13.30 uur tegen Canada. Dit zal een lastige wedstrijd worden, aangezien Nederland nog nooit van Canada heeft weten te winnen en in 2011 maar liefst tweemaal van hen verloor (2-0 en 1-2).

De uitslagen van alle wedstrijden kun je hier volgen.

@28-2-2012 Nederland heeft met 2-1 gewonnen van ItaliŽ. Doelpunten van Manon Melis en Lieke Martens.

@1-3-2012 Nederland heeft met 1-2 verloren van Schotland. Doelpunt van Sherida Spitse.

@4-3-2012 Nederland heeft met 0-1 verloren van Canada. Dinsdag 6 maart spelen ze om 13.30 uur om de zevende plek tegen Nieuw Zeeland.

@6-3-2012 Nederland heeft na een 1-1 stand uiteindelijk met strafschoppen gewonnen van Nieuw Zeeland. Frankrijk heeft de cup gewonnen.

 

@FcMeiden

Kon helaas geen tweets vinden