Hoofddoekjes binnenkort weer toegestaan Print
zondag, 04 maart 2012 21:52

Moslimvrouwen mogen vanaf juli een hidjab dragen tijdens voetbalwedstrijden. De wereldbond FIFA heeft dit weekeinde tijdens een congres van de spelregelcommissie in het Engelse Surrey besloten het verbod op het dragen van de islamitische hoofddoek op te heffen. Het verbod was vanaf maart 2007 van kracht.
 'We willen alle vrouwen in de wereld de mogelijkheid bieden om te kunnen voetballen', zei secretaris-generaal Jérôme Valcke van de FIFA. Het pleidooi om het hidjabverbod op te heffen, was afkomstig van de Verenigde Naties en kreeg steun van de Aziatische en Afrikaanse voetbalbond.

Prins Ali bin Al Hussein van Jordanië, lid van het uitvoerend comité van de FIFA, presenteerde een nieuw model van een hidjab, dat voor vrouwen uiterst geschikt is om mee te voetballen. Hij toonde zich een groot tegenstander van het verbod: 'De hoofddoek in het vrouwenvoetbal heeft niets met religie te maken, het is cultureel bepaald. We zullen nu weer veel trotse en blije voetbalsters zien terugkeren op het veld.' (ANP/AD)

Reactie (0)add
Geef jouw reactie

busy
 

@FcMeiden

Kon helaas geen tweets vinden